Özlem Gürses Tatar Bazen Olmaz Kitap Özeti
“Bazen Olmaz” 2017 yılında Kronik Kitap yayınevinden çıkan 200 sayfalık bir kitap. Bazen Olmaz kitabı araştırmacı-yazar Özlem Gürses Tatar tarafından kaleme alınmış. “Bazen Olmaz Kitap Özeti“ne baktığımızda ise Özlem Gürses Tatar son kitabında Cem Yılmaz, Muhtar Kent, Ali Sabancı, Zeynep Bodur Okyay, Cem Boyner, Arda Turan, Hüsnü Özyeğin, Hanzade Doğan Boyner, Abdülkadir Konukoğlu ve Mustafa Denizli gibi ünlü kişilerin hikayelerini anlatmış.
Özlem Gürses Tatar Bazen Olmaz kitabından küçük bir bölüm
Diyelim ki şahane bir film yaptınız, içinize çok sindi, acayip derecede mutlu oldunuz o filmden. Sonra da birisi dedi ki, Keşke herkes böyle patlasa!
Ben kendime pek üzülen biri değilim. Kendime üzülecek bir durumda değilim. Empa- tim çok yüksektir. Kendimle ilgilenirim ama kendime çok kızmam. Çünkü ben, yaptığım işlerde tercihlerimle ilgili çok netim. Tercihlerimle bir mücadelem var. Çok küçük yaşta bir şeyi fark ettim; hünerimin dışındaki işlerden kendimi alıkoyanm. Hünerimin dışında bir şeye özenmem, dolayısıyla “Neden böyle yaptın?” dendiği zaman amacımı izah edecek bir hikâyem var.
Cem Yılmaz olduktan sonra, başarıyı kaldırma ya da başarısızlığı göğüsleme arasında fark oluyor mu?
Benim için kutlamak daha önemli bir hadise. Kutlama çok özel elde edilen bir şey.
Diyelim ki ben, karikatür çizmek isteyen bir çocuğum, karikatür çiziyorum ve “Evet, şimdi ne yapıyoruz?” diyorum. Yok öyle bir şey.
Karikatür çiziyor musun, o zaman sen yalnızca bunu kutlayarak ömrünü geçirebilirsin. Bu mutluluk sana yetmeli. Sahneye çıkıp komik şeyler anlatmak isterdim, anlatıyorum. Film yapmak isterdim, yapıyorum. Güzel arkadalarımla film yapmak isterdim, o da tamam. Bunların mutluluğu bana yetiyor. Benim başka bir yolculuğum yok ki. Ben başarı denen şeyi böyle kodlamışım. Benim hakikaten kariyer üzerine mücadelem çok az.
“Çok yoğun çabalarla onu yaptı, çok çalıştı, çok denedi ve zirveye ulaştı!” Yok böyle bir şey! Ben, yapabildiğim zaman yaptım.
Hayallerinizden hangi noktada vazgeçersiniz? Para kaybederim, işi batırırım, rezil olurum, insan içine çıkamam, utancından ölürüm gibi endişeler var mı?
Hayır. Şöhretli bir insanım. Hele hele bir komedyen daha ne kadar rezil olabilir ki! Rezil olamaz, rezil olmak diye bir şey yok. Rezil olmak diye bir his söz konusu değil.
Benim için rezil olmak; benim kendim için böyle düşünmemle alakalı. İnisiyatifin olmadığı, kendinde olmadığın anlardır rezil olmak.
Kendindeysen rezil olunacak bir durum yok. İnisiyatifi kaybetmemek önemli, hani süslü bir laf var ya; “günahıyla, sevabıyla”. İşte günahıyla, sevabıyla orada olmak lazım. Bu inşam çok ferahlatan bir şey.
Eğer bir insanın sorumlu olduklarına -bu seyirci olabilir, patron olabilir- bir cevabı varsa, burada hiçbir sorun yok demektir. En kötü ihtimalle deney yaptığınız! söylersiniz ama sorumluluk almak lazım.
Özlem Gürses Tatar Bazen Olmaz tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.